Dabbing konopí? Objev nejefektivnější možnost extrakce

Pestrá škála konopných pojmů má další rozšíření do sbírky. Dnes se budeme věnovat slovu, respektive aktivitě jménem dabbing, která přináší jednu z nejefektivnější cest inhalace konopí. Nepůjde ale o konopí jako takové, nýbrž lepkavý voskový extrakt. Na Dr. Weed přistává nový produkt i s doplňky, tak pojď zjistit, o co se jedná.

Nejdůležitější složkou dabu je extrakt. Tenhle do svého procesu získávání přidává ještě fázi, kterou podporuje rozpouštědlo jako butan nebo oxid uhličitý, což má za následek lepkavou strukturu výsledného produktu. Vzniká nám něco, co v konopné terminologii nazýváme dab, extrakt, wax (vosk), shatter nebo budder. Nám bude pro pořádek stačit označení extrakt nebo dab - s rostoucí popularitou téhle techniky nakonec stejně počítej s unikátním slangovým názvem, který bude znát čistě jen tvé okolí.

Trend souvisí, a vznikl, především jako prostředek k užíváním marihuany pro její psychoaktivní účinky. Mnoho lidí se totiž shodlo, že právě dabbing přináší vůbec nejrychlejší a nejsilnější nástup požadovaných účinků. To potvrzují i někteří lidé trpící chronickými problémy, pro něž je léčba konopí předepsanou součástí pro vypořádávání se se svými zdravotními potížemi. Naše spřátelená laboratoř namíchala unikátní CBG extrakt a obohatila ho o Orange Sunshine konopné terpeny.

Jak dabbing funguje?

Jednoduše. V podstatě jde pouze o zahřívání extrahovaného vosku a inhalaci jeho výparů. Nejčastěji k tomu slouží speciální skleněná souprava s rigem, ovšem alternativou pro tenhle tradiční způsob jsou dnes také na pohled jednodušší zařízení. Oblíbený je například kapesní vaporizér stvořený přímo na dabbing od firmy Puffco.

Úskalí dabbingu

Veškeré problémy, které kdy s dabbingem souvisely, mají společného jmenovatele. Většinou šlo o podomácku připravované extrahování. Špína, příměsi, nebo špatná práce se zahříváním mohou způsobit přítomnost toxických látek v extraktu. Proto je při jeho výrobě nutné dodržet tyto zásady:

  • Laboratorní testování pro měření čistoty
  • Vysoce kvalitní rozpouštědla
  • Odsávací zařízení s uzavřeným okruhem
  • Proces musí provádět trénovaní profesionálové

Pokud ale proces probíhá za přísného dodržování všech zásad správné výroby, rizika se dají snadno eliminovat. Vždy proto hledejte produkty, které prochází pečlivou kontrolou, a kdy jsou sami prodejci ideálně v kontaktu přímo se spolupracující laboratoří.

Výhody dabbingu

Kvalitní dab je výsledkem sterilní laboratorní práce, tudíž je pro tělo nezávadný a ani ve vysokých dávkách není pro tělo toxický. Jde o techniku se silným a okamžitým nástupem účinků, vůbec jednu z nejefektivnějších na světě. Zároveň na rozdíl od jiných způsobů užívání nepůsobí díky své čistotě velkou zátěž na plíce.


JAK VYPADÁ EXTRAKT?

Používáme ověření věku Adulto